Espoo Catering Oy:n yhteiskuntasitoumus 2050

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.5.2016 klo 14.59

Innostamme nuoria osallistumaan Papuposset -kasvisruokakilpailuun ja jakamaan maukkaita kasvisruokaohjeitaan ja mieleenpainuvia kasvisruokailukokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteenamme on lisätä ilmastoystävällisen kasvisruoan tunnettavuutta, maistuvuutta ja menekkiä kouluruokailussa.

Tavoitteet & Toimenpiteet

 1. Viisi uutta kasvisruokaa Papuposset -kilpailulla

Haastamme espoolaiset 9-luokkien kotitaloutta opiskelevat mukaan Papuposset-reseptikilpailuun. Etsimme maukkaita ja terveellisiä kasvisruokia, joita voidaan tarjota kouluravintoloissa.

Reseptikilpailuun lähetetyistä ohjeista kehitämme ammattikeittiöön soveltuvia kasvisruokaohjeita.

Tavoitteena on saada käyttöön viisi uutta täysipainoista lakto-ovovegetaarista kasvisruokaohjetta sekä samalla kasvisruoka -vaihtoehto Suomi100-juhlalounaalle.

Kilpailu on osa kestävän kehityksen kasvatusta. Kilpailun avulla kiinnitetään huomiota vastuullisiin ruokavalintoihin arjen ja juhlan aterioilla.

 2. Kasvisruoka-aiheiset postaukset Instagramissa ja Twitterissä

Julkaisemme sosiaalisessa mediassa Papuposset -reseptikilpailun kuvasatoa ja ruokaohjeita.

Odotamme sekä kasvisruokakilpailuun osallistuvien että myös muiden oppilaiden ja opettajien innostuvan postaamaan kasvisruoka-aiheisia annos-, maistelu- ja kokkailukuvia tai ruokaohjeita hashtagilla #papuposset ja #espoo.     

Osallistuminen kasvisruoka-aiheiseen sometteluun lisää kasvisruokien tunnettuutta ja voi myös lisätä kasvisruokailun arvostusta sekä sen osuutta omissa ruokavalinnoissa.

Yhteiskuntasitoumus