Espoo Catering on sitoutunut tukemaan suositusten mukaista kasvisten käyttöä toiminnassaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.1.2018 klo 13.07

Espoo Catering on mukana kolmella Ravitsemussitoumuksella valtakunnallisessa kestävän kehityksen Sitoumus 2050 - toimintamallissa. Ravitsemussitoumuksen tavoitteena on, että kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa Suomessa vuonna 2020.

Espoo Cateringin Ravitsemussitoumukset

Espoo Catering tarjoaa koululaisille kasvisruokapäivän joka viikko

1. Olemme lisänneet kasvisruokien tarjoamista koululaisille.

Aiemmin kasvisruokaa tarjottiin kaikille neljä kertaa viidessä viikossa, nyt kasvisruokapäivä on ruokalistallamme viikoittain. Aiemman yhden vaihtoehdon sijaan tarjolla on nyt kaksi eri kasvisruokavaihtoehtoa vapaasti valittavissa.

2. Espoo Catering tukee päivähoidon ruokakasvatusta maistelupaketeilla

Tarjoamme päivähoidon tilattavaksi erilaisia tuotepaketteja Sapere-ruokakasvatusmenetelmän toteuttamista varten. Paketit sisältävät mm. kokonaisia hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Maistelupaketeilla tuetaan päivähoidon ruokakasvatusta tutustuttamalla lapsia erilaisiin ruoka-aineisiin.

3. Uusia kasvisruokareseptejä koulujen ruokalistoille oppilaiden suunnittelemina

Järjestämme vuosittain peruskoulun 9. luokan kotitaloutta opiskeleville Papuposset-kasvisruokakilpailun. Oppilaat saavat suunnitella ateriakokonaisuuden, joka sopii myös koululounaalle. Kilpailun satona saatavia aterioita tarjotaan koulujen kasvisruokapäivinä. Kilpailu on osa Espoon kaupungin kestävän kehityksen tarinaa, joka toteutetaan kaupungin ja Espoo Cateringin yhteistyönä.

Ravitsemussitoumus

Sitoumus 2050