Espoo tarjoaa lounaspaketteja eskarilaisille, koululaisille ja lukiolaisille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.4.2020 klo 15.28

Espoossa siirrytään 29.4. alkaen kerran viikossa tapahtuvaan lounaspakettijakeluun. Lounaspaketti on tarkoitettu kotona opiskeleville perusopetuksen oppilaille, lukiolaisille sekä eskarilaisille ja se sisältää lämmitettäviä ruokia. Lounaspaketti korvaa koululounaan etäopiskelijoille 13.5. saakka ja lukiolaisille lukuvuoden loppuun saakka. Erityisruokavalioita noudattavat etäopiskelijat voivat jatkossa ilmoittautua kouluruokailuun.

Koululaisten ruokajakelua on kehitetty huoltajilta ja oppilailta tulleen palautteen perusteella ja turvallisuus huomioiden. Pidempi jakeluaika, useat jakelupaikat sekä kerran viikossa tapahtuva nouto vähentävät kohtaamisia. Jatkossa koko kouluviikon lounaat saa haettua kerralla, minkä toivotaan helpottavan perheiden arkea.

Lounaspaketteja jaetaan  6.5. saakka keskiviikkoisin klo 14-17 välillä yli 60 jakelupisteessä. Huoltaja tai lukiolainen valitsee Wilmassa lounaspaketin kahdesta vaihtoehdosta sekä haluamansa noutopaikan. 13.5. alkaen paketteja jaetaan vain lukiolaisille. Jakeluaika on keskiviikosta 13.5. alkaen klo 13.30-14.30. Jakelusta tiedotetaan lukiolaisille tarkemmin Wilmassa.

Viikon lounaspaketti on tarkoitettu yhdelle lapselle ja se sisältää viikon koulupäiville valmiit, lämmitettävät ateriat sekä maitoa, vihanneksia ja/tai hedelmiä, näkkileipää ja margariinia viikon lounastarpeisiin. Lounaspakettien sisältö vaihtelee viikoittain. Lounaspakettivaihtoehtoja on kaksi: sekaruoka- ja kasvisvaihtoehto. Erityisruokavalioita noudattavien on mahdollisuus ilmoittautua ruokailuun koululle. Sekä lounaspakettijakeluun että erityisruokavalioruokailuun ilmoittaudutaan etukäteen Wilmassa olevalla lomakkeella.

Lähiopetuksessa olevat esioppilaat ja oppilaat ruokailevat edelleen koululla. 14.5. alkaen perusopetuksen oppilaat siirtyvät lähiopetukseen koululle, jossa heille tarjotaan myös kouluruoka.

Tietoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä lounaspakettijakelusta lisäämme päivittyvään uutiseemme.

Omnia tarjoaa ruoka-annoksia etäopetuksessa oleville, maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville ammatillisen opetuksen opiskelijoilleen. Lisätietoa Omnian sivuilla.

Espoo tarjoaa perheille ruoka-apua korona-aikaan. Uutinen kaupungin ruoka-avusta.

Lounaspakettien jakelupisteet

Lounaspakettien jakelupaikat kartalla