Itämeripäivää vietetään 27.8.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.8.2020 klo 9.54

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.
 

Syödään Itämerta puhtaaksi


Ruoka-alan toimijoina voimme vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin valitsemalla ruokalautasille Itämeren särkikaloja. Tänä vuonna osallistumme juhlapäivään tarjoamalla yli 50 000 asiakkaallemme kouluissa, päiväkodeissa, seniorikeskuksissa ja lounasravintoloissa kestävästi pyydetystä Itämeren lahnasta ja kirjolohesta valmistettua kalamureketta. 

Kestävä kehitys on meille tärkeää


Espoon kaupungin Itämeri-ohjelman mukaisesti pyrimme lisäämään Itämerestä kestävästi pyydetyn kalan ja kotimaisen järvikalan osuutta kalaruokatarjonnassamme. Näin voimme osaltamme vaikuttaa siihen, että Itämerestä poistuu merkittävä määrä ravinteita.
Noudatamme myös WWF:n kalaoppaan suosituksia hankkimalla kaloja, jotka on pyydetty kestävistä kalakannoista kestävillä pyyntimenetelmillä.

Resepti uudistui


Itämerimenua varten uudistimme kalamurekereseptimme. Lisäsimme kalamurekemassaan uutena raaka-aineena Itämerestä pyydettyä lahnaa ja samalla puolitimme kalamurekkeen valmistukseen tarvittavan kirjolohen määrän. Pidetystä kalaruuastamme tuli kehitystyön myötä entistä vastuullisempi, mikä on tärkeää kaiken ikäisille asiakkaillemme.


Maistuvia ruokahetkiä Itämeren parhaaksi!

www.itameripaiva.fi 
https://johnnurmisensaatio.fi/
https://itameripaiva.fi/teot/espoo-catering-tarjoaa-lahna-kirjolohimureketta/

#itämeripäivä #käytäsärkeä #mörtkort #theroachapproach #MEIDÄNMERI