Koululounas maistuu oppilaille ja opiskelijoille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.2.2018 klo 8.07

Espoo Catering Oy toteutti kouluruokailukyselyn alakoulujen 5. luokkien, yläkoulujen 8. luokkien ja lukioiden toisen vuosikurssin opiskelijoille loppuvuonna 2017. Iloksemme voimme todeta, että koululounas todella maistuu asiakkaillemme. Suurin osa oppilaista ja opiskelijoista käy syömässä päivittäisen aterian. Ne, jotka jättävät sen väliin, kertovat syyksi muun menon lounasaikaan tai mieluisan ateriavaihtoehdon puuttumisen tarjonnasta. 

Mieluinen tieto on, että kokonaistyytyväisyys kouluruokailua kohtaan on myös selkeästi lisääntynyt. Samoin keittiöhenkilökuntamme ystävällisyys, joka koetaan oppilaiden keskuudessa erinomaisena.

Herkkuruokien kohdalla kärkisijaa pitävät perinteiseen tapaan pinaattiohukaiset, jauhelihapyörykät ja mannapuuro marjakeiton kera. Uusina mieliruokina listan kärkipäähän ovat nousseet kebab-kastike ja nuudeli-broilerivuoka. Suosituimpia kasvisruokia ovat porkkanapihvit, falafel- ja kasvispyörykät sekä pinaattikeitto. Toiveruokina ruokalistalle halutaan nugetteja, hampurilaisia, pizzaa ja lohta.

Kysely lähetettiin koulujen Wilma-järjestelmän kautta noin 7000 oppilaalle ja siihen vastasi reilut 2000 oppilasta. Vastausmäärää heikensi alakoulujen 5. luokkien oppilaiden Wilma-tunnusten puuttuminen.