Esbo Catering Ab:s samhälleliga åtagande 2050

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
26-05-2016 kl. 14.44

Vi inspirerar unga att delta i tävlingen Papuposset för vegetarisk mat och dela läckra vegetariska recept och minnesvärda vegetariska måltidsupplevelser i sociala medier. Vårt mål är att öka kännedomen, smakligheten och åtgången av klimatvänlig vegetarisk mat i skolmåltiderna.

Mål & åtgärder

 1. Fem nya vegetariska rätter med Papuposset-tävlingen

Vi uppmanar alla som studerar huslig ekonomi i klass 9 i Esbo att delta i recepttävlingen Papuposset. Vi söker läckra och nyttiga vegetariska rätter som kan serveras i skolbespisningen.

Av recepten som skickats in till tävlingen tar vi fram vegetariska recept som lämpar sig för storkök.

Målet är att ta i bruk fem nya fullvärdiga lakto-ovo-vegetariska recept och samtidigt ta fram ett vegetariskt alternativ till Finland 100-jubileumslunchen.

Tävlingen ingår i fostran för hållbar utveckling. Med hjälp av tävlingen uppmärksammas ansvarsfulla livsmedelsval till vardag och fest.

 2. Inlägg med vegetariskt tema på Instagram och Twitter

I sociala medier publicerar vi bilder och recept från Papuposset-recepttävlingen.

Vi hoppas att både deltagarna i tävlingen för vegetarisk mat och övriga elever och lärare inspireras till att posta bilder på rätter, provsmakningar och matlagning eller recept med vegetariskt tema med hashtaggen #papuposset och #esbo.     

Att diskutera vegetarisk mat i sociala medier ökar kännedomen om den och kan även öka uppskattningen av vegetariska måltider samt andelen gröna rätter i de egna livsmedelsvalen.

Samhälleligt åtagande