Esbo börjar erbjuda lunchpaket till förskolebarn, skolelever och gymnasiestuderande

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
17-04-2020 kl. 15.54

Esbo stad börjar från och med 29.4 erbjuda lunchpaket till förskolebarn som stannar hemma samt skolelever och gymnasiestuderande i distansundervisning. Lunchpaketens maträtter kan värmas hemma och de delas ut en gång i veckan. Lunchpaketen ersätter den nuvarande matsäcksutdelningen i Esboskolorna.

Esbo stad börjar från och med 29.4 erbjuda lunchpaket istället för matsäckar. Lunchpaketen delas ut på onsdagar kl. 14-17. Vårdnadshavaren eller gymnasiestuderanden väljer lunchpaket samt utdelningsställe i Wilma. 

Elevernas lunchutdelning har utvecklats på basis av respons från vårdnadshavare, elever och studerande. Vid utdelning beaktas säkerhetsanvisningar. En längre utdelningstid en gång i veckan och det stora antalet utdelningsställen minimerar närkontakterna. Lunchpaketet innehåller mat som man kan värma hemma under skolveckan.

Elever i närundervisning får fortsättningsvis lunch i skolan eller förskolan.

Ett lunchpaket är avsett för en elev/studerande och innehåller färdiga maträtter för veckans skoldagar. Maten kan värmas och lunchpaketet innehåller även mjölk, grönsaker och/eller frukt, knäckebröd och margarin för en vecka. Innehållet kan variera från vecka till vecka. Det finns två olika lunchpaketalternativ att välja emellan, blandkost eller vegetarisk. Alla lunchpaket är laktosfria.

Mer information om måltiderna finns här: Frågor och svar om matsäckar och skolmåltider.

Info 21.4: Förskolebarn, elever och studerande med specialdiet kan delta i lunch i skolan

Lounaspakettien jakelupisteet

Utdelningsställena på kartan.