Östersjödagen fidas 27.8.

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
26-08-2020 kl. 8.48

Östersjödagen är en årlig festdag som John Nurminens Stiftelse införde för att fira havet. Syftet med dagen är att inspirera människor att njuta av vårt unika hemhav samt att utföra konkreta gärningar för havet. Förutom att fira Östersjödagen är avsikten också att öka informationen om havets mångformiga natur, kultur och historia.

Vi äter Östersjön ren

Som aktörer inom livsmedelsbranschen är vårt bästa sätt att påverka genom att välja karpfiskar från Östersjön på vår tallrik. I år medverkar vi i festdagen genom att servera våra drygt 50 000 kunder i skolor, daghem, seniorcentra och lunchrestauranger fiskfärs lagad på braxen och regnbågslax som fångats på ett hållbart sätt i Östersjön. 

Hållbar utveckling är viktig för oss

I enlighet med Esbo stads Östersjöprogram strävar vi efter att öka andelen fisk som fångats på ett hållbart sätt i Östersjön samt inhemsk insjöfisk i vårt utbud av fiskrätter. På detta sätt kan vi för vår del bidra till att en betydande del av näringsämnena i Östersjön fångas upp. 
Vi följer också rekommendationerna i WWF:s fiskguide genom att köpa in fisk som fångats med hållbara metoder av hållbara fiskbestånd.

Receptet förnyades


Inför Östersjödagen förnyade vi vårt fiskfärsrecept. Som ny råvara i fiskfärsen har vi använt braxen fångad i Östersjön, samtidigt som vi halverat andelen regnbågslax i färsen. Vår omtyckta fiskrätt blev genom förnyelsen ännu hållbarare, vilket är viktigt för våra kunder i alla åldrar.


Smaklig måltid för Östersjöns bästa!

www.itameripaiva.fi 
https://johnnurmisensaatio.fi/
https://itameripaiva.fi/teot/espoo-catering-tarjoaa-lahna-kirjolohimureketta/

# Östersjödagen#käytäsärkeä #mörtkort #theroachapproach #MEIDÄNMERI