Skollunchen smakar för elever och studerande

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
21-02-2018 kl. 8.11

Esbo Catering Oy genomförde i slutet av 2017 en skolmatsenkät bland lågstadiets femteklassare, högstadiets åttondeklassare och studerande i årskurs två på gymnasiet. Till vår glädje kan vi konstatera att våra kunder verkligen finner skollunchen smaklig och god. De flesta eleverna och studerandena äter måltiden dagligen. De som hoppar över den anger som orsak ett annat ärende vid lunchtid eller att ett måltidsalternativ som de gillar inte fanns med i utbudet. 

Vi är också glada att höra att den totala nöjdheten med måltiderna i skolan klart har ökat. Detsamma gäller kökspersonalens vänlighet, vilken eleverna upplever som utmärkt.

De absoluta favoriträtterna längst uppe på listan är precis som hittills spenatplättar, köttbullar och mannagrynsgröt med bärsoppa. Nya favoriträtter som förbättrat sina positioner på listan är kebabsåsen och nudelwokken med broiler. De populäraste vegetariska rätterna är morotsbiffar, falafel och grönsaksbullar samt spenatsoppa. Rätter som eleverna önskar till matsedeln är nuggets, hamburgare, pizza och lax.

Länken till enkäten skickades via Wilma-systemet till cirka 7 000 elever och besvarades av drygt 2 000 elever. Svarsvolymen minskade på grund av att eleverna i årskurs fem på lågstadiet inte har användarlösen till Wilma.